woensdag 21 september 2011

De bruidstaart

Zoals beloofd de bruidstaart. Een enorm spannende opdracht. De wensen waren simpel: hij moest 3 lagen bevatten. Het bruidspaar is inmiddels 55 jaar getrouwd, het zou leuk zijn als de bloemen uit het bruidsboeket erin verwerkt werden. Stefanotus, lelietjes van dalen en fresia's. Uiteindelijk heb ik de fresia's gelaten die zijn echt niet na te maken.

De lelietjes van dalen wilde ik laten afhangen van de tweede laag, dat leek dan het meest 'echt' en eigenlijk leek het hele idee schattig.

Voor de verandering was ik ruim op tijd klaar met de taarten en konden die mooi een nachtje in de koelkast. Het was nogal vochtig weer en ook binnen hadden we 80% vocht. Niet de meest ideale omstandigheden om een taart te maken. Little did I know!

Omdat de taart om 8.30 op zaterdagmorgen werd opgehaald, ben ik om 6 uur opgestaan. Opstaan is niet mijn sterkste punt, zeker niet in de ochtend!
Ik had de bloemetjes al een paar dagen tevoren gemaakt, met het idee dat ze dan mooi gedroogd waren en vormvast.


De twee stokjes gebruikte ik om de lelietjes omheen te vormen.

Het in elkaar zetten van de taart was een drama. De witte marsepein scheurde voor mijn ogen kapot, bleef vreselijk plakkerig en was amper te repareren. Van de drie taarten was alleen de middelste prachtig recht. De onderste taart kon maar niet stevig blijven staan. Ik heb mijn best gedaan er iets van te maken, maar voor mezelf was het een drama.


Gelukkig vond het jubilerende bruidspaar de taart mooi én lekker (ook niet onbelangrijk) dus blijkbaar was de taart niet helemaal mislukt.

Inmiddels ben ik alweer bezig met nieuwe leuke dingen. Morgen ga ik bij de bibliotheek een boek ophalen, maar daar kom ik later op terug!

Renske

1 opmerking: