vrijdag 20 januari 2012

Quiltje voor Madeleine


Zoals beloofd post ik vandaag de quilt die ik heb gemaakt voor mijn beste vriendin. Het patroon komt uit een boek van Sandra leichner dat ik een jaar geleden heb gekocht. Ik was meteen verliefd op dit plaatje en bedacht dat ik die echt moest maken voor mijn vriendinnetje.

Nu moet ik wel toegeven dat ik al ongeveer 10 jaar niet meer had gequilt. Toen mijn oudste werd geboren was het opeens niet meer zo handig al die naalden en spelden op de bank. Toen ik in 1995 begon met patchwork en quilten kon dat prima, maar die kleine kinderhandjes bleken toch wat té nieuwsgierig. En door alle drukte van een jong gezin werd mijn lievelings hobby al snel opgeslagen in kasten op zolder. Maar weggooien kon ik het niet, al die mooie lapjes en boeken. Ik denk niet dat ik overdrijf als ik zeg dat ik 4 kasten vol met quiltspullen heb.

En nu had ik een mooi excuus om weer eens een beetje te gaan experimenteren, een vriendin die 40 werd en nog iets zocht voor aan de muur in haar slaapkamer van het nieuwe huis.
Vol frisse moed ben ik begonnen met appliqueren. Tjonge dat viel nog niks mee. Sandra Leichner is een wereldberoemd quiltster die ontzettend veel prijzen heeft gewonnen met haar quilts. Ik doe leuk mee, maar zo fijn werken als zij kan, lukt mij niet. Ik heb dus hier en daar een beetje gesmokkeld. Zo had de vogel ongeveer 10 deeltjes extra die ik gewoon heb laten samenvallen met grotere deeltjes. Het oogje was zó klein dat ik die heb geborduurd in plaats van geappliqueerd.
En toch groeide er in mijn handen een werkje dat ik zo mooi vond dat ik het ook best zelf had willen houden.


Het quilten was de laatste fase. Een heerlijk rustgevend klusje, omdat je lekker op de bank zit te kijken naar de televisie en ondertussen werk je rustig verder.

Het leuke is dat ik nu weer helemaal zin heb om iets nieuws te gaan maken. Al heel lang staat op mijn verlanglijstje een quilt voor over ons bed in lila-tinten.

Natuurlijk was Madeleine heel blij met het quiltje, dus helaas kon ik hem niet zelf houden. Maar ik heb hem met heel veel liefde voor haar gemaakt!

Zelf ben ik heel tevreden met het resultaat. Niet omdat het een perfect quiltje is. Wat dat betreft hou ik me graag aan de Amish regel dat alleen God perfect is. Amish vrouwen maken expres een foutje in elke quilt puur omdat het 'not done' is om perfectie (lees: God) na te streven.
Ik ben tevreden omdat het een mooi quiltje is geworden, maar vooral omdat het mijn liefde voor quilten nieuw leven heeft ingeblazen.

Oh ja en willen jullie meer lezen over Sandra Leichner zij heeft een mooie site http://sandraleichner.com/

Liefs
Renske

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen