zondag 28 februari 2016

Handig hebbedingetje!

Aangestoken door een paar bee-genoten die enige quilts maken met hexagonnen, ben ik gaan kleuren. Ik heb zoveel stofjes liggen dat het een scrap-quilt moet worden, maar dan met blauwtinten. Alleen gemaakt van stoffen die ik al heb. Het is een leuk klusje voor op reis, in de auto of op die momenten dat je net even snel iets kan doen.

Na lang kleuren en tellen heb ik zoveel hexagon-mallen nodig dat ik me afvroeg wat handig is.

Je kan zakjes kopen met 100 malletjes (die je twee keer kan gebruiken) voor ca. 6 euro. Ik zou ongeveer 8 van die zakjes moeten kopen, mits ik ze inderdaad twee keer kan gebruiken.

Nu hoor ik mensen denken, print ze dan uit op dik papier en knip ze uit. Maar dat was geen oplossing om meerdere redenen.
Ten eerste is de cartridge van mijn printer nogal duur om te vervangen. Ten tweede zou ik dan honderden hexagonnen moeten uitknippen en dat kan ik niet. Mijn vingers hebben last van artrose en reuma dus knippen is iets dat ik alleen doe als het echt niet anders kan.

Maar wat zie ik op internet? Een handig knippertje die uit 160 grams papier voor jou onbeperkt hexagonnetjes knipt. Ze zijn te koop in 3 maten, 0,5" 0,75" en 1" en kosten rond de twintig euro.
Ik heb bij de boekhandel 160 grams papier gekocht. Uit een A4 haal ik 23 hexagonnetjes.
Het werkt eigenlijk heel simpel en ik hoef er weinig kracht voor te gebruiken. Wel weegt het knippertje vanwege het metaal wat teveel dus na 3 vellen moet ik stoppen.
Ik kan nu nog niet inschatten hoe lang hij meegaat, maar voor nu vind ik het een geweldige oplossing!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen