vrijdag 12 april 2019

Het monster is terug.

Ik heb het niet doorgehad, maar in de afgelopen tien maanden is langzaam maar zeker het monster gegroeid in mij. Hoe dat kan?
Nou tien maanden geleden heb ik een gastric bypass operatie ondergaan. Daarbij slaan ze het eerste deel (plusminus 1/3) van je dunne darm over. Dat zorgt ervoor dat je dunne darm minder kan opnemen. Qua voeding is dat heel mooi, maar ook op medicijnen heeft dat effect. Dat wist ik. Dus heb ik direct na de operatie mijn dosis anti-psychotica verdubbeld. Goed geregeld dacht ik zo.
Ik kreeg het wel steeds zwaarder (terwijl ik steeds lichter werd haha) maar er veranderd veel als je zoveel afvalt en dus heb ik er weinig aandacht aan besteed. Tot ik merkte dat het in mijn hoofd mis ging. Toen was het eigenlijk al te laat.
De huisarts dacht mijn bloed te checken op de spiegel van het medicijn. Daar gaat een week overheen. Een week die echt ontzettend zwaar was. En ja inderdaad was mijn spiegel zo laag dat het medicijn geen effect heeft. Dus nogmaals is mijn dosis verdubbeld. Mooi opgelost dacht ik. Maar het kan wel drie weken duren voordat het effect optimaal is. En tegen die tijd moet de spiegel opnieuw geprikt.
De dagen zijn zó zwaar. Ik voel me angstig, nerveus en opgejaagd. Het kost me moeite om ook maar iets te doen. Het kost me extra moeite om het toch zoveel mogelijk te verbergen voor mijn kinderen. Ze zien natuurlijk wel dat ik de hele dag thuis zit en dat het even niet zo lekker gaat.
De bijwerkingen zijn ook heftig. Stom eigenlijk dat ik al wel last heb van de bijwerkingen, maar me nog niet beter voel.
Maandag had ik een hele goeie dag, ik dacht echt dat ik erdoor was. Maar helaas.

Ik heb nu ook een verwijzing voor gesprekken met een psycholoog. Ik wil graag met iemand kijken hoe ik ervoor kan zorgen dat dit niet nogmaals gebeurd.En ik let extra op een goede structuur elke dag. Verder kan ik weinig anders doen dan hopen dat de medicijnen snel aanslaan! Ik wil graag weer grip op mijn leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten